Nieuws

 

  • donderdag 17 augustus 2017

In de spotlights: MAN Hoofddorp

RUBRIEK - Wagens zijn onmisbaar voor een transportbedrijf. MAN is een van de merken die is vertegenwoordigd op ons wagenpark. Als laatste van de reeks zetten we daarom onze partner MAN Hoofddorp in de spotlights.

 

Samen kom je verder. Dit geldt ook voor ons en onze partners. En omdat wij trots zijn op onze partners, zetten wij ze in juli en augustus in de spotlights. Dit doen we hier en op onze Facebookpagina. Elke partner krijgt van ons zes vragen voorgelegd. Vandaag sluiten de rubriek af met de MAN Dealer Hoofddorp. Aan het woord is Piet Braam, accountmanager van de vestiging in Hoofddorp. 

 

1) Waar kunnen mensen jullie bedrijf van kennen?
“Van de vrachtwagens, bussen, bouwvoertuigen en bestelwagens die wij verkopen, leveren en onderhouden. Deze kun je tegenkomen op de Europese wegen. Wat leuk is: in de regio Hoofddorp is zelfs 2 op de 10 vrachtwagens een MAN. Daarnaast, dat weten veel mensen niet, zitten in de meeste zware zeeschepen MAN-motoren.”

 

2) Waar komt de bedrijfsnaam vandaan?
“MAN is een Duits bedrijf dat in 1915 is opgericht. Het is een afkorting van het Duitse ‘Maschinenfabrik’ (machinefabriek), Augsburg en Neurenberg. In Augsburg en Neurenberg stonden de eerste fabrieken.”

 

3) Waar zijn jullie het meest trots op als bedrijf?
“Op onze klanten en onze producten. Het is zo mooi om klanten met onze producten te zien rijden. Daarnaast ben ik trots op ons team in Hoofddorp. We proberen klanten altijd zo goed mogelijk te helpen. We zijn laagdrempelig; mensen voelen zich hier snel thuis.”

 

4) Wat is jullie connectie met Van Zaal Transport?
“Wij hebben wagens aan Van Zaal geleverd. Daarnaast onderhouden we nauw contact met elkaar: onze monteurs met wagenparkbeheerder Marc om tips te geven met betrekking tot het onderhoud, ik met Merijn van Zaal over cijfers. Van beide kanten zijn we heel direct naar elkaar toe, er is geen drempel.”

 

5) Hoe zou je Van Zaal Transport omschrijven?
“Als het transportbedrijf van de toekomst. Van Zaal is zo innovatief en vooruitstrevend op het gebied van automatisering. Aan de hand van cijfers, kan Van Zaal een paar stappen vooruitkijken.”

 

6) Wat is de leukste opdracht die jullie samen met Van Zaal Transport hebben gedaan?
“Ik kan niet één specifieke opdracht aanwijzen. De samenwerking in zijn geheel is mooi. Van Zaal Transport geeft heel gedetailleerde feedback over hoe onze wagens presteren. Dat is heel bijzonder;  normaal sturen wij zelf cijfers naar klanten, maar Van Zaal Transport weet al dingen voordat wij ermee komen.”De vestiging van MAN in Hoofddorp.


Piet Braam van MAN Hoofddorp.


De werkplaats van MAN Hoofddorp.


Onze wagen bij MAN Hoofddorp aan de muur.


Diverse MAN-wagens. 

 

  • woensdag 16 augustus 2017

Wij zoeken charters!

Door drukte op onze locatie in Venlo, zijn wij vanaf week 34 op zoek naar charters die ritten vanaf deze standplaats voor ons willen rijden.

Interesse? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert van Vliet (0297-513088 of bvanvliet@vzt.nl).

  • zaterdag 12 augustus 2017

Word jij onze nieuwe collega?

VACATURES  - Wij zijn op zoek naar transportplanners, een teamleider logistiek en diverse chauffeurs.

Bekijk al onze vacatures op www.vzt.nl/vacatures

  • donderdag 10 augustus 2017

In de spotlights: Breewel Transport

RUBRIEK - Al 15 jaar kunnen Breewel Transport en Van Zaal Transport op elkaar bouwen. Met recht dus een partner die het verdient om in onze spotlights te staan.

 

Samen kom je verder. Dit geldt ook voor ons en onze partners. En omdat wij trots zijn op onze partners, zetten wij ze in juli en augustus in de spotlights. Dit doen we hier en op onze Facebookpagina. Elke partner krijgt van ons zes vragen voorgelegd. Vandaag is het de beurt aan Breewel Transport uit Mijdrecht. Een vervoerder met ruim 200 eenheden, die vooral veel transporteert naar Frankijk. Aan het woord is Peter Breewel, directeur van het bedrijf.

1) Waar kunnen mensen jullie bedrijf van kennen?
“Van de 200 rode Breewel-wagens die in de Randstad nadrukkelijk zichtbaar zijn. En als je in Frankrijk op vakantie bent, kun je ze ook vrij regelmatig tegenkomen. Zelfs in een klein Frans dorpje kan er een Breewel-wagen om de hoek komen.”

2) Waar komt de bedrijfsnaam vandaan?
“Van onze familienaam. Mijn opa  heeft in 1945 het bedrijf opgericht en zijn achternaam was Breewel. Later is het bedrijf overgenomen door mijn vader en oom en nu runnen mijn neef en ik het. Momenteel werken er elf familieleden binnen het concern.”

3) Waar zijn jullie het meest trots op als bedrijf?
“Op het netwerk dat we hebben opgebouwd in Frankrijk. Op elke hoek van de straat kunnen wij daar snel bloemen en planten leveren. Dit hebben we bereikt door met hele goede mensen te werken.”

4) Wat is jullie connectie met Van Zaal Transport?
“Wij proberen elkaars pieken op te vangen. Dat gaat prima, want we hebben hetzelfde DNA. We hebben een zelfde manier van omgaan met klanten en personeel en leveren beide kwaliteit. En heel belangrijk: we hebben respect voor elkaars klanten. Naast elkaar helpen op transportgebied, verzorgen wij ook een deel van het onderhoud en de reparaties aan wagens van Van Zaal.”

5) Hoe zou je Van Zaal Transport omschrijven?
“Jong, dynamisch, hectisch en vol energie.”

6) Wat is de leukste opdracht die jullie samen met Van Zaal Transport hebben gedaan?
“Wij hebben een transportbedrijf overgenomen en daar kwam een grote sierteeltklant met mee. Van Zaal Transport pakt daar nu het nationaal transport voor op. Andersom maken wij regelmatig gebruik van logistieke ruimten van Van Zaal.”    Peter Breewel.


Monteurs van Breewel in hun werkplaats met onze bakwagen. 


Onze bakwagen in de werkplaats van Breewel.


Een Breelwelwagen onderweg (foto: Breewel).


De Express Vert die Breewel in Frankrijk gebruikt (foto: Breewel). 

  • donderdag 3 augustus 2017

In de spotlights: ORTEC

RUBRIEK - Dankzij automatisering komen onze klanten en wij verder. ORTEC is daarom een niet te missen partner. Reden genoeg om het bedrijf in de spotlights te zetten.


Samen kom je verder. Dit geldt ook voor ons en onze partners. En omdat wij trots zijn op onze partners, zetten wij ze in juli en augustus in de spotlights. Dit doen we hier en op onze Facebookpagina. Elke partner krijgt van ons zes vragen voorgelegd. Deze keer is het de beurt aan ORTEC. Met 19 kantoren in 13 landen zijn ze een van de grootste aanbieders van optimalisatie - en analysesoftware. Aan het woord is Larry Diender, manager accounts bij ORTEC in Zoetermeer.

1) Waar kunnen mensen jullie bedrijf van kennen?
“De meeste mensen in Nederland kennen ons van onze planningssoftware voor verschillende sectoren en bedrijven, zoals logistieke bedrijven en bedrijven in de zorgsector. We ontwikkelen software voor transportplanning en personeelsplanning, maar ook software waarmee we prestaties voor voetbalclubs in de Eredivisie analyseren.”

2) Waar komt de bedrijfsnaam vandaan?
“ORTEC is in 1981 opgericht door een aantal studenten econometrie. Zij bedachten de naam ‘Operational Research and Technology’, waarvan ORTEC de afkorting is.”

3) Waar zijn jullie het meest trots op als bedrijf?
“We zijn  trots op de langdurige relaties die we hebben opgebouwd met onze klanten. Samen gaan we op zoek naar oplossingen en verbeteringen. We hebben grote klanten, zoals Coca Cola, Heineken en Walmart, maar we zijn net zo trots dat we met minder bekende namen mogen samenwerken.”

4) Wat is jullie connectie met Van Zaal Transport?
“Al een jaar of zes zijn wij betrokken bij Van Zaal Transport. Eerst bij de transportplanning, maar nu ook bij de personeelsplanning. Onze samenwerking is echt een voorbeeldsamenwerking: wij denken continue mee over een volgende stap, zodat zij nog efficiënter kunnen plannen. Van Zaal Transport laat op zijn beurt mogelijke klanten weleens zien hoe zij onze software gebruiken.”

5) Hoe zou je Van Zaal Transport omschrijven?
“Vijftien jaar geleden heb ik Merijn van Zaal leren kennen als een no-nonsense en to-the-point persoon. Zijn bedrijf was toen nog heel klein; ze zaten in een gebouwtje bij een kweker. Inmiddels is Van Zaal Transport uitgegroeid tot een gerespecteerd transportbedrijf  met oog voor automatisering, maar ook voor mensen. Het is een open bedrijf, waar je je altijd welkom voelt.”

6) Wat is de leukste opdracht die jullie samen met Van Zaal Transport hebben gedaan?
“Ik hoef niet te kiezen wat de leukste opdracht is, want werken met Van Zaal Transport is één grote leuke opdracht. Het is een traject dat begint met het installeren van de software. Daarna blijven we het proces continu verbeteren. Dit doen we door intensief samen te werken. Dat maakt het erg leuk en leerzaam voor beide partijen.”

 


Larry Diender op onze planningsafdeling.


Planner Tim aan het werk met ORTEC.


Het kantoor van ORTEC in Zoetermeer (foto: ORTEC).

  • maandag 31 juli 2017

Dieseltoeslag augustus 2017

DE KWAKEL - De dieseltoeslag voor de maand augustus is vastgesteld op 8,0%. Dit percentage is gebaseerd op de pompprijs van 31 juli 2017 (€ 1,0608).
Als u wilt weten hoe de dieseltoeslag tot stand komt, kunt u kijken op onze pagina 'Dieseltoeslag'.
  • donderdag 27 juli 2017

In de spotlights: Biemond & Van Wijk

RUBRIEK - Geen transportbedrijf zonder wagens. Mercedes-Benz Biemond & Van Wijk is een van de partners die ons van wagens en advies voorziet. Vandaag richten wij de spotlights op hen.

 

Samen kom je verder. Dit geldt ook voor ons en onze partners. En omdat wij trots zijn op onze partners, zetten wij ze in juli en augustus in de spotlights. Dit doen we hier en op onze Facebookpagina. Elke partner krijgt van ons zes vragen voorgelegd. De derde partner die wij graag aan je voorstellen is Mercedes-Benz Biemond & Van Wijk uit Aalsmeer. Aan het woord is Frank Zwaal, verkoper van Mercedes-Benz trucks. 

1) Waar kunnen mensen jullie bedrijf van kennen?
“Als Mercedes-Benz dealer van personenauto’s, bestelwagens en trucks in Aalsmeer, Schiphol en Haarlem. Ook hebben we een eigen tankstation, wasstraat en schadecentrum in Aalsmeer.”

2) Waar komt de bedrijfsnaam vandaan?
“De dochter van een van de bedenkers van Mercedes-Benz, heette Mercedes. Daar komt de naam Mercedes vandaan. Vroeger waren Biemond en Van Wijk twee aparte bedrijven. In 1998 fuseerden ze.  Inmiddels is Biemond de enige eigenaar, al draagt de vestiging nog wel allebei de achternamen.”

3) Waar zijn jullie het meest trots op als bedrijf?
“Dat we een gezond bedrijf zijn dat zich blijft ontwikkelen, bijvoorbeeld op het gebied van veiligheidssystemen in trucks. Het is lastig om uit te leggen, maar we zijn gewoon gek op het merk.”


4) Wat is jullie connectie met Van Zaal Transport?

“Van Zaal Transport heeft wagens van ons. Verder is onze connectie dat onze filosofie goed bij Van Zaal Transport past. Net als ons, hebben zij alle cijfers in beeld en worden deze geanalyseerd, bijvoorbeeld het brandstofverbruik.” 


5) Hoe zou je Van Zaal Transport omschrijven?

“Als een mooi transportbedrijf. Van Zaal Transport is heel benaderbaar, men loopt er bijvoorbeeld niet in pak. Het is echt een no-nonsense bedrijf. Ik weet nog dat er hier een keer twee gasten in een wagen aangescheurd kwamen. Wij dachten: wie zijn dat nou weer. Bleken dat de eigenaar en wagenparkbeheerder zelf te zijn.”


6) Wat is de leukste opdracht die jullie voor Van Zaal Transport hebben gedaan?

“Het invullen van de transportbehoefte. Niet alleen door wagens te verkopen, maar ook door mee te denken. Bijvoorbeeld door in piekperiodes leenauto’s te leveren of door mee te denken over het brandstofverbruik.”  


Mercedes-Benz Biemond & Van Wijk truck - en bestelwagens in Aalsmeer.


Frank Zwaal van Biemond & Van Wijk. 


De werkplaats in Aalsmeer.


Sleutelen aan een wagen.


De personenauto's showroom in Aalsmeer.

  • donderdag 20 juli 2017

In de spotlights: Faber Bloementransport

RUBRIEK - Al een jaar of zes staan we voor elkaar klaar: Faber Bloementransport en Van Zaal Transport. Tijd om deze collega-vervoerder in de spotlights te zetten.


Samen kom je verder. Dit geldt ook voor ons en onze partners. En omdat wij trots zijn op onze partners, zetten wij ze in juli en augustus in de spotlights. Dit doen we hier en op onze Facebookpagina. Elke partner krijgt van ons zes vragen voorgelegd. Vandaag is het de beurt aan Faber Bloementransport uit Eelde. Een vervoerder met 15 combinaties en 47 man personeel. Aan het woord is Theun Faber, samen met broer Jan directeur van het bedrijf. 

1) Waar kunnen mensen jullie bedrijf van kennen?
“Mensen kunnen ons kennen als transportbedrijf in Noord-Nederland en Noord-Duitsland. Kenmerkend voor ons is de betrokkenheid bij de kweker; wij weten wat er speelt.”

2) Waar komt de bedrijfsnaam vandaan?
“De bedrijfsnaam komt van onze familienaam. Faber Bloementransport is een familiebedrijf, opgericht door mijn vader. Hij was kweker en ging eind jaren ’60 zijn eigen transport verzorgen. Collega-kwekers hadden ook interesse in zijn transportdiensten en daarmee legde hij de basis voor Faber Transport. Nu werken er vier familieleden in het bedrijf.”

3) Waar zijn jullie het meest trots op als bedrijf?
“Onze service. Zoals een kweker omgaat met zijn product, met diezelfde passie en enthousiasme willen wij het vervoeren.  Ook zeggen wij niet snel ‘nee’. Mochten wij iets niet kunnen bieden, helpen we de klant met het zoeken naar een oplossing.”

4) Wat is jullie connectie met Van Zaal Transport?
“Wij zijn allebei logistieke dienstverleners die niet in problemen, maar in oplossingen denken. We helpen elkaar met het vervoeren van vrachten door vrachten uit te wisselen.”

5) Hoe zou je Van Zaal Transport omschrijven?
“Een oplossingsgerichte logistieke dienstverlener die vooruitstrevend is op het gebied van automatisering en die niet bang is voor kritiek. Als je binnenkomt, heet een lachende Merijn je welkom.”

6) Wat is de leukste opdracht die jullie samen met Van Zaal Transport hebben gedaan?
“De leukste opdracht is onze samenwerking op het gebied van Intratuin, sinds januari 2017 een klant van Van Zaal. Wij nemen het transport in het Noordelijk deel van Nederland voor onze rekening.” Het pand van Faber Bloementransport in Eelde (foto: Faber).


Theun, Anneke en Jan Faber (foto: Faber). 


Twee Faber-wagens aan het dock (foto: Faber).


Faber Bloementransport onderweg (foto: Faber).


  • donderdag 13 juli 2017

In de spotlights: Van Riemsdijk Reklame

RUBRIEK - Al vanaf het allereerste begin, sinds de oprichting van Van Zaal Transport, voorziet Van Riemsdijk Reklame onze trailers van reclame. Tijd om dit Aalsmeerse bedrijf in de spotlights te zetten!


Samen kom je verder. Dit geldt ook voor ons en onze partners. En omdat wij trots zijn op onze partners, zetten wij ze in juli en augustus in de spotlights. Dit doen we hier en op onze Facebookpagina. Elke partner krijgt van ons zes vragen voorgelegd. We trappen af met Van Riemsdijk Reklame uit Aalsmeer. Aan het woord is Dideric van Riemsdijk, eigenaar van het bedrijf.


1) Waar kunnen mensen je bedrijf van kennen?
“Mensen kennen ons vooral van de bedrukking op wagens en trailers. Ze zien ons product
rijden. Sommigen maken een foto als ze een door ons beplakte wagen of trailer tegenkomen en sturen die naar ons op, echt heel leuk. Maar daarnaast maken en bedrukken wij ook andere dingen, zoals borden, vlaggen en spandoeken.”

2) Waar komt de bedrijfsnaam vandaan?
“Van Riemsdijk komt van mijn gelijknamige achternaam. Toen ik dertig jaar geleden dit bedrijf begon, heb ik niet heel erg over de naam nagedacht. Ik dacht: ik ga gewoon voor mezelf beginnen, niet wetende dat ik nu vier man vast personeel in dienst zou hebben en een aantal zzp’ers.”

3) Waar zijn jullie het meest trots op als bedrijf?
“Dat we het gewoon met z’n allen doen en dat we zijn waar we nu zijn. We zijn er ook trots op dat we door klanten gewaardeerd worden. Sommige bedrijven zijn al dertig jaar klant.”

4) Wat is jullie connectie met Van Zaal Transport?
“Wij beplakken hun trailers. Dit kan met reclame van Van Zaal Transport zelf zijn, of reclame voor hun klanten.”

5) Hoe zou je Van Zaal Transport omschrijven?
“Dat is lastig te zeggen, want ik zie vooral de trailers en niet het bedrijf zelf. Eigenlijk is de enige persoon waarmee ik contact heb wagenparkbeheerder Marc. Het is fijn samenwerken met hem.”

6) Wat is de leukste opdracht die jullie voor Van Zaal Transport hebben gedaan?
“Eigenlijk vind ik het altijd leuk, maar een aantal trailers zijn mij het meest bijgebleven. Bijvoorbeeld de beplakking van Puur Aroma. Als je daar langskomt, wordt je aandacht er echt naartoe getrokken. En de reclames van Scholte en Four Seaons Quality vind ik persoonlijk mooi. Scholte vanwege de eenvoud, FSQ vanwege de grote close-up.”


Eigenaar Dideric van Riemsdijk achter de computer waarop hij de reclame ontwerpt.


Werkplek waar alle snijtekenen en logo’s worden geproduceerd.


Machine die alle teksten en logo's snijdt.


In een speciaal, geconditioneerde ruimte staan 2 HP Latex printers. Hiermee kan elke printopdracht uitgevoerd worden.


In de productiehal worden alle gesneden teksten en full color afbeeldingen klaargemaakt om gemonteerd te kunnen worden.


Het beplakken van een VZT-trailer.


De trailer met reclame van Puur Aroma. 


De trailer met reclame van Kwekerij Scholte


De trailer met reclame van Four Seaons Quality.

 

  • woensdag 12 juli 2017

Van Zaal Transport zet partners in de spotlights

DE KWAKEL - Van Zaal Transport gaat haar partners in de spotlights zetten. Dit doet het bedrijf middels een wekelijkse rubriek.


De rubriek wordt vanaf donderdag 13 juli elke donderdagavond geplaatst op de Facebookpagina en website van Van Zaal Transport. In totaal worden zes uiteenlopende partners uitgelicht. 

Van Zaal Transport plaatst de rubriek, omdat zij trots is op haar partners. "Het klinkt heel cliché, maar samen kom je verder. Dit geldt ook voor ons en onze partners. Daar zijn wij trots op en daarom zetten we ze graag in de spotlights", aldus communicatiecoördinator Denise, die de partners voor de rubriek interviewde.

Vacatures

Werken bij Van Zaal Transport? Wij hebben op dit moment de volgende vacatures: Voor ons rijden als charter kan ook.

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Wij versturen vierwekelijks een nieuwsbrief gericht aan zakenrelaties en andere geïnteresseerden. Ook onze nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier om u te abonneren.

Onze partners

Omdat wij trots zijn op onze partners, zetten wij ze in juli en augustus in de spotlights. Dit doen wij elke donderdag om 20:00 uur hier en op onze Facebookpagina.